Ще има ли внезапни проверки на тренировките в Англия?

Английските клубове от Висшата лига продължиха да тренират в по-малки групи вчера, което е значителна стъпка в усилията за продължаване на прекъснатия сезон поради пандемия на коронавирус. Според главния изпълнителен директор Ричард Мастърс Висшата лига е фокусирана върху играта, въпреки че има известна степен на гъвкавост за датата, т.е. закъснение от една седмица, съобщава Би Би Си.

Клубовете на третата среща постигнаха консенсус относно първата фаза на т.нар Проект за рестартиране на лигата. Това означава, че играчите ще могат да тренират в по-малки групи, след пет, без контакт, ще трябва да поддържат физическо разстояние, а тренировките ще продължат максимум 75 минути.
“Когато започнете цялостно обучение, с контакти и когато достигнете определено ниво на физическа годност, тогава можете да потвърдите датата за продължаване на сезона”, каза Мастърс.

На клубовете бяха дадени препоръки, които трябва да се спазват стриктно и им беше казано, че са възможни внезапни проверки от компетентните служби за тяхното обучение, наблюдение с GPS и анализ на кадри от тренировъчни упражнения, за да се провери дали спазват протоколи и мерки за сигурност. ,
– Във всеки учебен център планираме да има по един инспектор, който ще ни позволи да бъдем уверени по отношение на спазването на протоколите.

Това трябва да бъде независим одитен екип, който ще ни позволи да инспектираме площадките за обучение без предварително предупреждение, казва директорът на лигата Ричард Гарлик.

Според протоколите за играчи и мениджъри, публикувани от Би Би Си, след всяка тренировка, ъгловият флаг, топки, цели и площадки за тренировки ще трябва да бъдат дезинфекцирани. Играчите трябва да получат цялото оборудване, което ще дойде с обучението, маркираните места за паркиране ще трябва да оставят три пространства между всеки автомобил и ще трябва да пристигат в различно време.